BIOGRAFIA

Andante et Allegro

por Marina Pellín y Daniel Iborra (¿2004?)

1981-1992

Naix a la ciutat d’Alacant on prompte comença a introduir-se en el món de la Música gràcies a un entorn familiar molt estimulant, on li ensenyen els primers acords de guitarra i cançons senzilles al piano des de ben xicotet. En els dinars familiars sempre hi havia una harmònica, una acordió o una guitarra i les novetats discogràfiques estaven a l’ordre del dia. Prompte comença a perseguir amb la guitarra les notes de les cançons que més li agraden: Silvio Rodríguez, Kiko Veneno, Javier Krahe…

Comença els seus estudis de piano, primer a casa de la seua mestra Concha Rubio i després al conservatori d’Alacant.

Amb motiu del naixement de la seua cosina Marina el febrer de 1992, compon un trio de cordes imitant la música classicista, quan comptava amb 10 anys.

1993-2004

Són anys de guitarra elèctrica i alimentar-se de noves experiències musicals assistint a infinitat de concerts: Chick Corea, Kenny Garrett, Mike Olfield… També d’elaborar música remesclada artesanalment amb una doble platina, utilitzant gravacions de la ràdio i la tele, així com incorporant les veus dels amics com a diversió.

Participa en la seua primera banda estable, Sublueband, grup de jazz instrumental on interpretaven versions d’artistes com Grant Greene, Herbie Hancok…

Es titula com a Professor i Instrumentista de Piano i obté la Diplomatura de Magisteri Musical a la Universitat d’Alacant.

2005-2010

Amb la banda de mestissatge L’Olla Express aconsegueixen el Primer Premi al VIII Certamen de Grups Novells d’Alacant i són Finalistes del Concurs Alacant Rock (tots dos el 2007).

Per a La Olla Express idea alguns temes que són arreglats i gravats en un parell de treballs del grup.

2011-2019

Minimitza la seva activitat musical a alguns concerts amb el piano i l’estudi del violí al conservatori de Mutxamel i es dedica plenament a la família després del naixement dels seus dos fills, Aitana i Pau, realitzant unes poques composicions per a actes concrets, com a celebracions o obres de teatre.

2020-Present

Emprén els estudis de composició de la mà del mestre Ferrer Ferran, dedicant-se principalment a la música de cambra i per a banda simfònica de vents, modalitats en què rep alguns reconeixements locals i internacionals amb les seues primeres obres.

CATÀLEG D’OBRES

  1. «1609«, Premi del Públic i Segon Premi en el «IV concurs de composició per a dolçaina i piano d’Ondara» (2020).
  2. «Els tres porquets«, per a quartet de saxòfons (2020).
  3. «Jumbo«, duet per a trompa i piano (2020). «Jumbo», per a trompa solista i banda (2021).
  4. «Pellín, el Malo«, pasdoble de concert (2021).
  5. «Pan«, fantasia per a flauta i piano (2021). Guanyadora del Premi Internacional New Voices for Foung Flutists, Kansas City, Estats Units (2022). «Pan», per a flauta solista i banda (2022).
  6. «Llunes«, per a banda juvenil (2022). Primer Premi del VIII concurs de composició didàctica de la Diputació d’Alacant.
  7. «Preludi de la Quarta Era«,  duet per a saxo alt i piano (2022).
  8. «Baco«, concert per a timbal solista i banda (2022). «Baco», reducció per a piano (2022).
  9. «Amira«, poema simfònic per a banda simfònica (2023).
  10. «Zugzwang«, preludi per a piano (2023). Tercer Premi del 8è concurs de composició del conservatori Franz Schubert de Viena.
  11. «Pau«, cançó infantil per a saxòfon alt i piano (2024).
  12. «Euridice«, poema simfònic per a banda de concert (2024).

PREMIS

  • TERCER PREMI al VIII concurs internacional de composició del conservatori Franz Schubert de Viena (2023) amb Zugzwang, per a piano.
  • PRIMER PREMI al VIII concurs de composició didàctica de la Diputació d’Alacant (2002), amb Llunes, obra per a banda jove i participació de públic escolar.
  • PRIMER PREMI al concurs internacional “New Voices for Foung Flutists”, Kansas City, EUA (2022), amb l’obra Pan, per a flauta i piano.
  • PREMI DEL PÚBLIC I FINALISTA del concurs Festacarrer 2020, amb l’obra 1609, per a dolçaina i piano.
  • PRIMER PREMI del VIII certamen de grups novells del Centre 14 d’Alacant amb el grup L’Olla Express (2007).
  • FINALISTA del concurs “Alacant Rock” amb el grup L’Olla Express (2007).